Methode

Een belangrijk uitgangspunt van mijn werkwijze is dat het merendeel van de mensen een andere persoonlijkheid heeft ontwikkeld dan ze vlak na hun geboorte heeft aangenomen. Deze ontwikkeling naar een andere persoonlijkheid kan plaatsvinden op het moment van een heftige gebeurtenis in je leven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een scheiding, een overlijden van iemand, ontslag. Om de pijn op dat moment niet te voelen heeft men de neiging om van verdedigingsstrategie te veranderen, waarmee een ander karaktertype ontstaat. De negen verschillende karaktertypen kan je terugvinden in het Enneagram. Als deze wisseling van persoonlijkheid zoals bij de meeste mensen meerdere keren plaatsvindt in je leven, raak je steeds verder van je werkelijke kern verwijderd. Problemen in je leven zijn moeilijk op te lossen via je aangenomen persoonlijkheid, die je hebt aangenomen door een rol te spelen. Middels coaching kunnen we je gaan terugbrengen naar je werkelijke kern, het oorspronkelijke type, naar wie je echt bent. Hier ligt de sleutel om je problemen vanuit je innerlijke kracht aan te gaan en je talenten, drijfveren en valkuilen te ontdekken.

Therapievorm

Voor de therapie (particulier) en het coachen (zakelijk) gebruik ik het Enneagram als basis. Het Enneagram kan je zien als een psychologisch model dat op een diep niveau inzicht geeft in je persoonlijkheid en je gedrag. Het geeft inzicht in wat je drijfveer is, wat je juist vermijdt, wat je valkuilen zijn en wat maakt dat je dat gedrag vertoont en het zo moeilijk kunt veranderen. Door coaching creëren we bewustwording over je gedrag en ontstaat er de mogelijkheid om er voor te kiezen om dingen daadwerkelijk te veranderen en anders te gaan aanpakken. Op deze manier kan je kiezen voor werkelijke verandering.

Een belangrijk onderdeel van de therapie en het coachen is het gebruik van de spiertest (Kinesiologie). Voordeel is dat ik op deze manier op eenvoudige en effectieve wijze kan kijken welke blokkades bij jou onbewust een rol spelen zonder dat hiervoor heel veel gesprekken nodig zijn. Ik stel specifieke vragen aan je lichaam via de handspieren en je lichaam geeft de antwoorden naar welke blokkades gekeken mag worden. De blokkades kunnen op zowel lichamelijk, mentaal, emotioneel als spiritueel vlak zijn. Middels de spieren van je hand kan ik voelen welk antwoord jouw lichaam geeft. De blokkades worden dan gelijk aangepakt en behandeld.

Verder pas ik ook diverse andere methode toe afhankelijk van wat op dat moment nodig is. Enkele voorbeelden zijn:

  • Emotionele psychologie
  • Weg naar vrijheid
  • Procesmodel naar verandering
  • Innerlijke kind
  • Visualisatie/meditatie
  • Levenslijntherapie
  • Numerologie
  • Ondersteuning van diverse energetische middelen

Inmiddels vragen of nieuwsgierig geworden, neem gerust contact op per email info@coachinginsideout.nl of telefonisch op 06 50512496. We kunnen samen kijken wat de mogelijkheden voor je zijn.